Usein Kysyttyä

DSCN1772.jpg

Päivitetty 20.2.2014.


K: Miten on teidän tonttitilanne varauksien suhteen. Onko varauskartta esitesivustollanne ajan tasalla.

V: On aina lähes ajantasalla, kyseisen päivän (siis senhetkisen esitteen katselupäivän) tapahtumat eivät välttämättä ole mukana. Tontteja on mennyt todella uskomattoman nopeaa viikkovauhtia. SHV1 ja SHV2 ovat siis molemmat loppuunmyydyt, SHV3 kyselyitä tulee viikoittain. Smart House Golf Resort on lähes loppuunmyyty.

 

K: Mita tarkoittavat tonttialueistanne kayttamanne lyhenteet?

V: SHV          = Smart House Village (yleisnimitys kaikista projekteistamme)

    SHV1         = Smart House Village 1 (loppuunmyyty)

    SHV2         = Smart House Village 2 (loppuunmyyty)

    SHV3         = Smart House Village 3

    SHVa         = Smart House Valley

    SHR           = Smart House Resort, SHR & SHGR molemmat tarkoittavat samaa aluetta SHR = SHGR (lähes loppuunmyyty)

    SHGR        = Smart House Golf Resort, SHGR & SHR molemmat tarkoittavat samaa aluetta SHGR = SHR (lähes loppuunmyyty)

 

K: Olenko ymmärtänyt oikein että tontti on hinnoiteltu erikseen, talo erikseen ja ”välttämättömät” varusteet taloon niin ikään.

V: Olet ymmärtänyt täysin oikein. Esitteessämme http://www.huahintalot.com sivustolla kertoo tarkasti, mitä esim. Premiumpaketti 1 pitää sisällään. Tarvittaessa hommaamme eri korvausta vastaan myös kaikki huonekalut. Smart House Village 3 projektissa toisen vaiheen luksus-rivitaloasunnot 50 m² tai 90 m² tulevat molemmat liising-tontin kanssa ja täysin luksus-varustettuna ja täysin luksus-kalustettuna avaimet käteen ja lomailemaan.

K: Koska tontti on hinnoiteltu erikseen, miten on sen omistusoikeus, koska Thaimaassahan ulkomaalainen ei saa sitä omistaa?

V: Jokainen tontti liisataan pitkällä liisausajalla, eli 30+30+30 vuotta. Tämä on ainoa laillinen keino ulkomaalaisen ”omistaa” maata Thaimaassa. Tämä on myos turvallisin keino, sillä Thaimaan valtio takaa kirjallisesti koko tuon vuokra-ajan, mikäli sekä ostaja ja myyjä eivät yhdessa sovi muuta. Eli rekisteröinti tehdään viralliseksi Hua Hinin kaupungin rekisteritoimistossa talon valmistumisen ja lopputarkastuksen ja viimeisen maksuerän jälkeen. Tässä  tilaisuudessa kaikkien sopimukseen merkittyjen ostajien on oltava fyysisesti läsnä yhtäaikaa, valtakirjat eivät kelpaa. Omistusoikeuden pystyy myöhemmin siirtämään ostajan nimiin siirtokuluin, mikäli Thaimaan valtio ulkomaalaisomistuksen joskus sallii (tästä on maininta myös sopimuksessa). Tuon liisauksen saa edelleenvuokrata, siirtää, ”myydä” jne ihan vapaasti. Talo tulee aina suoraan ostajan nimiin.

K: Oletteko hoitaneet tontin vuokrasopimuksen, että kaikki on OK?

V: Kylla, tontin vuokrasopimuksemme ovat lakimiehemme laatineet ja se on 100% OK, niitä on meillä tehty lainvoimaisiksi jo lähes 200 kpl (aiemmin perustettiin yhtiö ostajan nimiin, mutta tämän proseduurin Thaimaan valtio on vuonna 2006 kieltänyt tekemällä kieltävän lain sitä varten).

 

K: Mitenkäs muiden rakentajien taloprojektit Hua Hinissa?

V: Valitse toki vapaasti. Väittäisin, etta meillä on yksi parhaista Hua Hinin projektialueista, sekä sijainniltaan, että kauneudeltaan ja rakentaminen on VARMASTI yhtä laadukkaimmista, KAIKKI Hua Hinin taloprojektit mukaanlaskien, yli 20 vuoden kokemuksella.

K: Onko referenssinä Smart House Village 1 ja Smart House Village 2 alueet ja onko Smart House Golf Resort alueellanne jo mitään valmiina.

V: Referenssinämme on tosiaan täysin valmis Smart House Village 1 (34 tonttia) seka täysin loppuunmyyty ja valmis Smart House Village 2 (88 tonttia), joka sijaitsee 500 metrin päässä. Sekä Smart House Golf Resort, jossa jo 95% valmiina (mukaanlukien yhteinen allas, Klubitalo, kuntosali ja Suomalainen Sauna). Smart House Village 3:ssa on jo myytynä ja valmiina 2 ensimmäistä rivitaloa, sekä 13 tonttia 25:sta jo myytyna ja kaikki nuo sekä klubitalo jo valmiina, projekti avattiin syyskuussa 2009. Marraskuussa 2010 valmistui 2 ensimmäistä rivitaloa. SHV3:een tulee kaikkiaan 5 kpl 1-kerroksista rivitaloa (31 asuntoa) sekä 25 ok-tonttia. Meillä jokaisen tontin rakentamista pääsee seuraamaan Internet sivuiltamme, jossa on ”oma projekti” osio jokaiselle tontille. Tuohon osioon päivitetään 1-5 valokuvaa jokaiseen käynnissä olevaan rakennukseen, jokaisena viikonloppuna. Eli sitä kautta pääsee lahes reaaliaikaisesti seuraamaan oman rakennuksensa etenemistä. Kolmantena hyvänä referenssinä on, 2005 valmistunut 626 asuinneliömetrin talo, jonka sama rakentaja on rakentanut, tästä paljon kuvia löytyy mediagalleriastamme.

K: Mitenkäs se yhteinen-yleinen klubitalo, onko se joillain alueilla jo valmiina?

V: Smart House Village 1 & 2 & 3 alueilla on kaikki infra valmista, myos Klubitalot (SHV1 & 2 & SHR) ja yleiset isot uima-altaat (9 kpl – SHV1 & 2 & 3 & SHR & SH-Valley), kuntosali (SHV2 & SHV3 & SHR), kauppa (SHV2, SHV3), allasbaari (SHV2), ravintola (SHV2), Suomalainen Sauna (SHV1 & 2 & 3 & SHR) sekä kaikki yhteiset puutarha-alueet. SHV3 Projektin klubitalo on viimeisin valmistunut klubitalo.

K: Kuka on alueen rakentaja?

V: Hua Hin Quality House on aputoiminimi ja virallinen nimi Suppagarn Real Estate Service, Eakkarat Suppagarn, Construction Engineer ja omistaja, rakentanut yli 1 000 asuntoa Hua Hinin alueelle 22 vuoden aikana, mm. Palm Villa Takamaa, 626 m2, vuonna 2005.

K: Voisinko piipahtaa katsomaan tonttialuetta?

V: Mikäs siinä, itse olen yleensä Suomessa silloin tällöin ja aina tarvittaessa Hua Hinissa. Eakkarat näyttää aluetta mielellään, jos itse en olisi paikalla. Meidän puhelinnumerot löytyvät tämän sivuston jokaisen sivun alalaidasta, ja ne ovat käytössä aina. Emaililla info(at)huahintalot.com ja tekstarilla tavoittaa parhaiten ja edullisimmin. Suominumeroni löytyy tämän sivuston jokaisen sivun alalaidasta. Thainumero on päällä ainoastaan ollessani Thaimaassa.

K: SHV 2 Tonttikartassa on mainittu yleinen tie ”Public Road”, onko se kovin vilkasliikenteinen?

V: Kaikki kaikkien projektialueiden sisällä sekä ympärillä olevat tiet ovat erittäin harvaliikenteisiä, käytössa itseasiassa lähinnä projektilaisten toimesta, ei sivuavaa liikennettä lainkaan.

K: Onko kaikki kulut siinä, jos lasken tonttihinnan, talon ja varusteet yhteen?

V: Ostokulut kylla, pieniä rekisteröintikuluja ja pieniä veroja (ostajan osuus n. 80 eur / v, maksetaan kerralla koko 30v ajalle) tulee päälle ja maksetaan, kun talo on valmis ja rekisteröidään nimiisi, summa on 100 000 thb (n. 2 350 eur). Lisäksi halutessaan voi ottaa huolenpito- siivous-, uima-altaan huolenpito yms sopimuksia. Pakollinen perussopimus maksaa 1 000 thb – 3 000 thb (riippuen alueesta) kuussa per tontti ja sisältää perusasiat, kuten 24h vartioinnin ja yhteisten alueiden käytön ja kulut. Saunassa on 50 baht (n. 1.2 eur) erillinen kertamaksu per henkilö.

K: Mitenkäs verot? ( vuokratontin verot jne… )

V: Kuten edellä todettu, pieniä veroluonteisia maksuja tulee päälle. Veroissa ostajan osuus n. 80 eur / v, joka maksetaan kerralla koko 30v ajalle. Nämä verot eivat todellakaan ole millaan tavalla merkittäviä ja ne maksetaan suurimmaksi osaksi puoliksi, itse asiassa rakentaja maksaa kerralla veron kaikista tonteista, joten sen takia verojen osuus ostajalle jää noinkin pieneksi kuin 80 eur/ v. Yksityisen asunnon ostossa talon omistuksen ja tontin liisingin (uusi 30+30+30 vuoden sopimus) siirtokulut ovat (tuon 100 000 thb:n lisaksi) n. 30 000 thb.

 

K: Voiko sisustukseen, esim. keittiön osalle, vaikuttaa ?

V: Aina voi vaikuttaa, kunhan ajoissa yrittää. Talojen ja Premium pakettien edulliset hinnat perustuvat paljousalennuksiin ja samaan ”muottiin”. Mutta on hyvaksytty myös asiallisia pieniä muutosehdotuksia. Isommista ”pikku” muutoksista neuvotellaan sitten pienen muutosrahan kanssa.

K: Mitäs siihen 1 100 – 3 000 bahtin hoitovastikkeeseen oikein kuuluu?

V: Hoitovastike (Common Area Fee), 1 100 – 3 000 baht, eli n. 26 – 65 eur per kk per tontti, sisältää nimensa mukaan:
– 24h vartiointi alueella
– Yhteisten teiden käyttö,
– Klubitalon kayttö
– Kuntosalin kayttö
– Saunan kayttö (lisäksi lämmitykseen kertamaksu 1.2 eur per hlö)

– Yhteiset puutarha-alueet, hoito, kastelu, valaistus
– 4 yhteistä isoa uima-allasta, vesi, hoito, valaistus (SHV2 altaita 4, SHV1 1 allas, SHR 1 allas, SHV3 yksi jattiallas 150m, SH-Valley 2 allasta)
– Yhteisten tilojen sähkö
– Yhteisten tilojen vesi

Common fee eli yhtiovastike alueittain:

SHV1 = 1 200 thb / tontti / kk

SHV2 = 1 100 thb / tontti / kk

SHV3 = Ok-talo 1 500 thb / tontti / kk, rivitalo 90 neliota 3 000 thb / kk, rivitalo 50 neliota 2 500 thb per kk (SHV3 korkeammat hinnat johtuvat jattimaisesta yhteisesta uima-altaasta, joka ”luikertelee” rivitalojen kuistien edessa).

SH-Valley = 2 000 thb / tontti / kk

SHR = 1 800 thb / tontti / kk

Vapaaehtoinen puutarhan hoitopaketti n. 800-1 500 thb per tontti joka sisältää normaalin puutarhanhoidon lisäksi tarvittavan nurmikon kastelun sekä nurmen leikkauksen vahintaan kerran kuukaudessa. Tämä sopimus tehdään suoraan puutarhureiden kanssa.

Vapaaehtoinen talon huolenpitopaketti 1 000 thb per TALO, joka sisältää talon tarkistuksen vahintaan kerran viikossa hiiria, vuotoja yms varten, ja vikojen raportoinnin, jos ongelmia.

Sähkö, oman mittarin mukaan 5 baht / Kwh
– tyypillisesti jos ei omaa uima-allasta ja jos ei asu niin n. 1 000 baht / kk (vesipumppu – puutarhankastelu)
– tyypillisesti jos oma uima-allas ja jos ei asu niin n. 2 000 baht kuukausi (allaspumppu paivittain 4+4h, vesipumppu – puutarhankastelu)
– kun asuu niin vaikea sanoa kokonaiskustannusta, riippuu ilmastoinneista yms, mutta tyypillinen kuukauden sähkölasku tyyppi A talossa on n. 3 500 baht asuttaessa, isommassa talossa hieman enemmän.

Vesi, oman mittarin mukaan 30 baht / m3
– tyypillisesti jos ei asu 200-300 baht / kk, jos asuu, 500-800 baht / kk
– jätevesi erikseen, säiliön tyhjennyksen mukaan, n. 1 000 bahtia per kerta (1-2 krt / 3v)

Internet TT&T:
– 512K n. 590 baht / kk (Indy eli kaista jaetaan muiden Indy kayttajien kesken),

– 4Mt 1 166 baht / kk (Premium eli koko kaista itselle, tämä on suositeltavin)

TV:
– jos vain thaikanavat, 0 baht

– UBC Silver paketti (itselläni on tama) 750 baht / kk

– UBC Gold paketti n. 1500 baht / kk

– UBC Platinum paketti (kaikki kanavat) n. 2 500 bah / kk

 

Vapaaehtoinen yksityisen uima altaan hoito (sopimus tehdaan allaspuhdistajan kanssa suoraan):
– Pieni allas (5x3m saakka) 1 500 baht / kk (puhdistus ja hoito 2-3 x viikossa) + erikseen kemikaalit +
haihtuvan veden lisaykset
– Iso allas (6x3m alkaen) 2 000 baht / kk (puhdistus ja hoito 2-3 x viikossa) + erikseen kemikaalit + haihtuvan veden lisaykset

 
Varsinainen Siivous:
– on erikseen tilattavissa ja maksaa 1 000 bahtia per kerta A+ & A-talo, 1 500 bahtia per kerta B-talo ja 2 000 bahtia per kerta C-talo, sisältää käytettyjen lakanoiden/pyyhkeiden pesun, max 8 kpl. Ihmiset on paljon tehneet siten, etta viikkoa ennen kuin saapuvat ovat tilanneet siivouksen ja lähtiessään ovat tilanneet toisen siivouksen.


K: Mitenkäs ravintolapalvelut on hoidettu alueella?

V: SHV2 Alueella on suomalainen Pollo ravintola (aamupalat, herkullista thairuokaa ja laaja valikoima länsiruokia, mm. Hua Hinin parhaat lihapullat), klubitalon yhteyteen. Ravintola on auki jokapäivä klo 10-22.

K: Entäs kuljetukset?
Hoidamme yksityisilla sopimustakseilla sekä kaupunkikuljetuksia, lentokenttäkuljetuksia, että retkiä ympäri Hua Hinia ja Thaimaata. Pyrimme myös avustamaan asiakkaitamme kaikissa mahdollisissa ongelmatilanteissa. Lentokenttakuljetukset VIP-henkiloautolla (1-3 hlo) 2 500 thb / suunta tai VIP-minibussilla (1-9 hlo) 3 000 thb / suunta. SHV alueilla on lisäksi oma Panya-taksipalvelu, joka vie ja tuo edullisesti keskustaan ja sieltä takaisin.

 

K: Saako tontteja yhdistellä?

V: Kyllä saa. Vierekkäisiä tontteja voi vapaasti yhdistää, verokin peritään vaan talomäärän mukaan, ei tonttimäärän. Moni on yhdistänyt kaksi tai jopa kolme tonttia yhdeksi isommaksi tontikseen. Muista kuitenkin, etta Common Fee ja puutarhanhoitomaksu ovat yleensa tonttikohtaisia, joten jos sinulla on kaksi tonttia, menee kaksi x Common Fee myöskin.


K: No niin, olen jaksanut lukea tänne saakka, kuinka nyt sitten käytännössä varaan teiltä tontin?

V: Se on äärimmäisen helppoa. Laita minulle email info(at)huahintalot.com osoitteeseen ja kerro minkä tontin / mitkä tontit haluat. Me selvitämme viime hetken muutokset ja varaamme tontin ”suullisesti” hetkeksi samantien ja lähetämme sinulle emaililla rakentajan tilitiedot varausmaksun maksamista varten. Tontti / tontit on varattu ”virallisesti”, kun varausraha on saapunut Thaimaahan, josta rakentaja ilmoittaa välittömästi. Sopimukset tulee allekirjoittaa ja ensimmäinen 25% maksuerä tulee maksaa tämän jälkeen, noin viikon kuluessa.


K: Kuinkas sopimukset allekirjoitetaan ja hoidetaan käytännössä?

V: Erittäin helppo toimenpide tämäkin. Laitamme sopimukset tulemaan varauksen jälkeen ensi tilassa emailissa. Sitten tulostatte ja allekirjoitatte ne ja lähetätte rakentajalle kirjattuna Thaimaahan. Hän allekirjoittaa ne ja lähettää Teille omat kappaleenne takaisin. Lisäksi allekirjoitussivut skannataan puolin ja toisin ja lähetetään meille emailissa. Koko email prosessi ottaa reilun tunnin ja normaali postiprosessi n. 1-2 viikkoa.

 

K: Tontteja on aika vähän jäljellä esim. meneillään olevassa Smart House Golf Resort projektissa, onko Teille tulossa uusia projektia ja onko hinnat niissä samat?

V: Olemme aloittaneet jo uusia projekteja…ja talojen hinnat ovat samat, mutta tonttien hinnoitteluissa on eroja.

Smart House Village 3 (avattiin syyskuu 2009) siellä on 2 rivitaloa, joista kaikki asunnot myyty ja 25 tonttia, joista yli puolet jo myyty. Lisäksi kolme luksus-rivitaloa on vielä tulossa.

Smart House Golf Resort projektissamme on myynnissä 34 tonttia, joista vain 2 on enää vapaana.

 

Smart House Valley projektissamme on jo 18 tonttia myyty ja siella on 51 tonttia kaikkiaan. 


K: Onkos taloja jo yksityisillä myynnissä?

V: Kylla on, katso tilanne sivustoltamme http://www.huahintalot.com ja valitse sielta ”Yksityismyynti”


K: Onko teilla olemassa vuokrapalvelua taloille?

V: Kylla on, ja erittäin suosittu onkin, katso tilanne sivustoltamme http://www.huahintalot.com ja siella ”Vuokrapalvelu”. Jos haluat antaa talosi vuokrapalveluumme, komissiomme on 25% ja voit myös itse käyttää/vuokrata taloasi täysin vapaasti eli ”se ei ota mitään, jos ei annakkaan”, eli itse palvelu on täysin ilmainen. Mainostamme palveluamme online kaikkien suomalaisten sanomalehtien nettiversioissa maksullisilla Google-ilmoituksilla, jonka me siis itse maksamme.

 

K: Mitä tarkoittaa avainpalvelu?

V: Se tarkoittaa vuokralaisten vastaanottamista vuokrakohteeseen, ovien avaamista, sääntöjen kertomista, vuokralaisista huolehtimista ja tavoittavissa olemista koko vuokrauksen ajan. Lopuksi vuokralaisten lopputarkastuksen ja loppusiivouksen ja pesujen jarjestamista (vuokralaisten kustannuksella), sekä kaikkea käytännön asioiden hoitoa liittyen yhteen vuokralaistapaukseen.

Avainpalveluhinnasto (kohteen omistaja haluaa avainpalvelun huahintalot.comin huolehtimana):

1. Vuokralainen tulee www.huahintalot.com ilmoituksen kautta/perusteella, jossa huahintalot.com saa

   omistajalta komission: ILMAINEN.

2. Vuokralainen tulee asiakkaan itsensä järjestämänä ja asiakkaalla ei ole huahintalot.com kanssa

    voimassaolevaa vuokrapalvelu EIKÄ huolenpitopalvelusopimusta: 4 000 thb per vuokrauskerta.

3. Vuokralainen tulee asiakkaan itsensä järjestämänä ja asiakkaalla on huahintalot.com kanssa

    voimassaoleva vuokrapalvelu TAI huolenpitopalvelusopimus: 2 000 thb per vuokrauskerta.

4. Vuokralainen tulee asiakkaan itsensä järjestämänä ja asiakkaalla ON huahintalot.com kanssa

    voimassaoleva vuokrapalvelu JA huolenpitopalvelusopimus: 1 000 thb per vuokrauskerta.

 

Ottakaa yhteyttä pian, mikäli haluatte saada toivomanne tontin. Meidät tavoittaa parhaiten emaililla, tekstiviestillä tai puhelimella, jotka löytyvät sivustomme jokaisen sivun alalaidasta. Jos haluatte kysyä asioita thaimaan kielellä, puhumme myös thaita. Huomatkaa, että mikäli tavoittelette puhelimella, olemme sen puhelinnumeron päässä, missä maassa ko. hetkellä olemme. Eli joko Thaimaa-numero tai Suomi-numero on käytössä yksi kerrallaan, ei yhtäaikaa.


Terveisin

Huahintalot väki,

www.huahintalot.com, Suppagarn Real Estate Service Co. Ltd, Smart House Hua Hin Co. Ltd

 

DSCN0985